Ingredientai
- Maskarponės sūris 350 g
- Cukrus 250 g ir 4 valg. š. sirupui
- Vanilė 1 arbat. š. vanilės ekstraktas
- Grietinėlė 280 g riebi plakamoji
- Sausainiai 200 g biskvitiniai „damų piršteliai“
- Citrinos 9 vnt. 1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės - maskarponės masei; 4 citrinų sultys - sirupui; 4 citrinų sultys bei žievelės - kremui; 1 citrina - papuošimui
- Likeris 4 valg. š. citrinų likeris - sirupui
- Miltelinis cukrus 200 g kremui
- Sviestas 100 g kambario temperatūros - kremui
- Kiaušiniai 4 vnt. kremui
Kaip gaminti
PARUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ
1. Prikaistuvyje sumaišykite citrinų sultis, tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinius. Suplakite iki vientisos masės. Prikaistuvį su produktais kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Neužvirkite jos.
2. Masei sutirštėjus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Šiek tiek atvėsinkite, supilkite į stiklainėlius ir palaukite, kol visiškai atvės. Uždenkite dangteliais. Laikykite šaldytuve.
PARUOŠKITE CITRININĮ TIRAMISĄ
1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų, smulkiai tarkuotas citrinų žieveles ir supilkite vanilės ekstraktą. Suplakite iki purios masės elektriniu plaktuvu.
2. Kitame dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
3. Sirupui dubenėlyje sumaišykite citrinų likerį, citrinų sultis ir cukrų. Maišykite, kol ištirps cukrus.
4. Pasiruoškite stiklines, kuriose sluoksniuosite tiramisą.
5. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų visą dugną. Ant sausainių tolygiai paskleiskite po šaukštą ar porą maskarponės kremo, o ant jo – po šaukštą ar porą citrinų kremo. Vėl tolygiai ant viršaus dėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, maskarponės ir citrinų kremus.
6. Dėkite stiklines su paruoštu desertu į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų ar per naktį, kol desertas „subręs“. Prieš patiekdami, apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis ir papuoškite citrinų griežinėliais. Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Ruošiame savaitgalio desertą: citrininis tiramisas“