Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt.
- Cukinijos 700 g
- Bulvės 400 g su lupenomis virtos
- Pomidorai 3 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinti
- Fetos sūris 400 g
- Varškės sūris 200 g paprastas
- Mėtos 3 g kelios šakelės šviežių
- Grietinėlė 200 ml
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonėliais ir lengvai išmaišykite. Fetą sutrupinkite ir pusę jos užbarstykite ant daržovių.
3.Mėtas nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis.
4.Į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą eilėmis dėkite varškės sūrio riekeles su mėtomis ir daržovėmis. Viską užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite likusią fetą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita