Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. Jauna
- Varškė 200 g
- Grietinėlė 50 ml
- Kumpis 8 riekės griežinėliai; vytinto
- Česnakai 1 skiltelės ir marinatui skiltelė česnako
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. Marinatui
- Citrinos 1 vnt. Marinatui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir marinatui taip pat
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. Marinatui
- Pipirai 1 arbat. š. Marinatui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, suberkite prieskonius, pasūdykite.
2. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite išilgai plonais griežinėliais, sudėkite į marinatą ir palaikykite maždaug 15 min.
3. Cukinijų griežinėlius iškepkite ant grotelių arba keptuvėje. Jei cukinijas kepsite keptuvėje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite vytinto kumpio griežinėlius. Leiskite atvėsti.
4. Elektriniu grūstuvu sutrinkite varškę, įmaišykite grietinėlę, išspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite.
5. Ant cukinijos riekelės dėkite kumpį, ant viršaus užtepkite varškės kremo, suvyniokite ir persmeikite dantų krapštuku. Tiekite kaip užkandį su šviežiais gražgarsčių lapeliais ir pomidorais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita