Ingredientai
- Pomidorai 2 vnt. 2 - 3 nedideli
- Agurkai 2 vnt. 2 - 3 - nedideli
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. ketvirtadalio
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Paprikos 1 vnt. saldžiųjų
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt. mažų
- Krapai 1 sauja 2 žiedynai
- Laurų lapai 2 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Vanduo 1 l marinatui
- Actas 3 valg. š. marinatui
- Druska 2 arbat. š. marinatui
- Cukrus 1 arbat. š. marinatui
Kaip gaminti
- Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais.
- Į sterilų stiklainį sudėkite krapus, gvazdikėlius, laurų lapelius, česnakus ir pramaišiui visas kitas daržoves.
- Pasiruoškite marinatą: į puodą supilkite vandenį, suberkite druską su cukrumi ir užvirkite. Išmaišykite, išjunkite ugnį ir supilkite actą.
- Užpilkite daržoves karštu marinatu, pridenkite stiklainį dangteliu, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite 10–15 minučių.
- Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita