Ingredientai
- Cukinijos 1 kg jaunų
- Agurkai 1 vnt. 1 - 2
- Paprikos 2 vnt. saldžiųjų
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorai 5 vnt.
- Morkos 4 vnt.
- Obuoliai 2 vnt. saldžiarūgščiai
- Actas 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sultys 500 ml pomidorų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
- Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia, nuskuskite ir išvalykite.
- Cukinijas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite cukinijas. Kol šios kepa – susmulkinkite agurkus. Iš keptuvės išgriebkite iškepusias cukinijas, įkaitinkite šaukštą aliejaus ir suberkite kepti agurkus.
- Kol šie kepa – susmulkinkite paprikas. Ir taip susmulkinkite ir paeiliui pakepinkite visas daržoves.
- Obuolius pjaustykite paskutinius ir kepinkite kartu su morkomis. Visas kepintas daržoves suverskite į puodą, pagardinkite druska bei pipirais, supilkite pomidorų sultis, išmaišykite ir troškinkite maždaug penkias–aštuonias minutes.
- Baigdami troškintis supilkite actą, sumeskite nuluptus ir susmulkintus česnakus, išmaišykite. Išpilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius, uždenkite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita