Ingredientai
- Avokadai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Jogurtas 100 g natūralus
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. petražolės, krapai, kalendros
- Česnakai 3 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Salierai 2 vnt. stiebai
- Paprikos 2 vnt. raudona saldžioji ir geltona saldžioji
- Morkos 2 vnt.
Kaip gaminti
Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Puselę laikydami delne, peilio smaigaliu skersai ir išilgai supjaustykite minkštimą. Minkštimą išimkite šaukštu ir su česnakais bei žalumynais sudėkite į plaktuvą, įpilkite citrinų sulčių, jogurto ir gerai išplakite. Padažą pagardinkite pipirais ir druska. Daržoves supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į lėkštę. Valgykite daržoves su avokadų padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita