Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g lakštas
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinėlė 250 ml
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. 300 g
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. 300 g
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Sviestas 2 valg. š.
- Petražolės 2 valg. š. susmulkintų lapelių
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuotų riešutų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min.
2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstyti žiedynėliais, papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti paruoštas daržoves, įpilti šlakelį vandens, uždengti ir ant nedidelės ugnies troškinti 15 min.
3. Indą su apkepusia tešla ištraukti iš orkaitės, išberti žirnius ar pupeles, nuimti popierių ir sudėti troškintas daržoves. Ant viršaus supilti kiaušinius, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.
4. Pyragą 30–40 min. kepti 180°C karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita