Ingredientai
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Vynas 125 ml balto sauso
- Šaldyti žirneliai 250 g
- Daržovių sultinys 1 l
- Krevetės 250 g lukštentų
- Sūris 100 g bri
- Grietinėlė 150 ml
- Kiaušiniai 2 vnt. virti
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje.
2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite vyną, kai trečdalis jo nugaruos, supilkite sultinį, suberkite atšildytus ir gerai nuvarvintus žirnelius ir dar 7 min. pakaitinkite.
3. Sriubą supilkite į gilų indą, išplakite elektriniu plakikliu, tada dar kartą užkaitinkite, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite prieskonius, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį.
4. Sriubą tiekite su krevetėmis, šviežių petražolių lapeliais ir kiaušinio puselėmis.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita