Ingredientai
- Sviestas 120 g
- Cukrus 120 g
- Miltai 280 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį malto
- Imbieras 1 arbat. š.
- Datulės 1 st.
- Sultys 1 st. apelsinų
- Sutirštintas pienas 250 g
- Apelsinai 1 vnt. apelsino žievelių cukrintinių pagal skonį
Kaip gaminti
1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, iki masė taps vientisa.
3. Į tešlą įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir apelsinų cukrintinius, imbierą ir cinamoną, tada sukrėskite virtas atvėsintas datules ir viską labai gerai išmaišykite.
4. Pyrago tešlą krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
5. Tada viršų apliekite sutirštintu pienu ir dar apie 8 min. pakepkite.