Ingredientai
- Rizoto ryžiai 300 g
- Grybai 3 vnt. didesni baravykai (galite rinktis ir pievagrybius, jų reikės apie 150 gr.)
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Natūralus įvairių grybų sultinys 1 l
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Sūris 1 vnt. pagal skonį šviežiai tarkuoto parmezano (nepadauginkite!)
- Vynas 100 ml sauso
- Sviestas 1 valg. š.
- Krapai 1 arbat. š. kelios šakelės šviežių šakelių
Kaip gaminti
1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus, tada suberkite kapotus česnakus, kai jie dailiai pagels, supilkite maždaug trečdalį sultinio, suberkite ryžius ir vis pamaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada pilkite vyną, kai ryžiai sugers ir jį – dalį likusio sultinio, kai ir šis susigers, supilkite visą ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, iki ryžiai išsitroškins.
3. Galiausiai į rizotą įmaišykite baravykus, sūrį, krapus, pagardinkite pipirais ir tiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita