Ingredientai
- Šokoladinis biskvitas (galite kepti pati arba pirkti jau paruoštą) 1 vnt.
- Maskarponės sūris 250 g
- Kreminė varškė 250 g
- Cukrus 4 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml neriebios
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kokosų drožlės 1 valg. š.
- Juodasis šokoladas 100 g lydyto
- Kakava 2 valg. š. miltelių - pyragaičiams papuošti
Kaip gaminti
1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite paprastą bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės, tada įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį palaikykite šaltai.
2. Biskvitą aplaistykite kavos ir brendžio mišiniu, storai tepkite maskarponės kremo, viršų apliekite lydytu šokoladu tada užtepkite plonu sluoksneliu maskarponės kremo ir viršų apibarstykite kakavos milteliais. Paruoštą desertą per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą kvadratėliais.
Klasikinio biskvito receptas. Jei norite šokoladinio biskvito – į biskvito tešlą įberkite 2 šaukštus kakavos.
Plačiau skaitykite: Kuo įdaryti ir pertepti pyragaičius
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita