Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 2 st.
- Miltai 2 st.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų, pagal skonį
- Dešrelės (mėgstamo skonio) 4 vnt.
- Kumpis 2 riekės karštai rūkyto kiaulienos
- Svogūnai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius ir pieną išplakite elektriniu plakikliu. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
2. Maišydama mediniu šaukštu suberkite miltus (tešla turi būti tarsi skysta grietinė).
3. Apvalų ar stačiakampį nepridegantį kepimo indą ištepkite sviestu. Sukrėskite kiaušinių masę ir 15–20 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę.
4. Dešreles pakepinkite nedideliame kiekyje karštų riebalų, kol gražiai apskrus.
5. Iš orkaitės ištrauktą omletą supjaustykite juostomis, ant kiekvienos dėkite po dešrelę ir susukite ritinėlius. Padėkite šiltai.
6. Paruoškite padažą: kiaulienos kumpį supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
7. Įpilkite pora šaukštų aliejaus, išmaišykite, suberkite smulkintus svogūnus ir maišydama kepinkite, kol šie įgaus aukso atspalvį. Sukrėskite į padažinę.
8. Dešreles tiekite supjaustytas 4–5 cm ilgio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita