Ingredientai
- Mielės 25 g
- Miltai 4 st.
- Aliejus 1 valg. š.
- Pomidorai 300 g vynuoginių
- Kopūstai 1 vnt. keli garbanotųjų kopūstų lapai
- Krapai 2 valg. š.
- Vanduo 350 ml 37 °C temperatūros
- Druska 1 arbat. š.
- krapai (švieži, smulkinti) 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mieles sumaišykite su vandeniu, druska, aliejumi ir, po truputį berdami miltus, užminkykite minkštą tešlą. Ją uždenkite ir palikite 40 min. pakilti.
2. Iš pakilusios tešlos suvoliokite volelius ir supjaustykite gabaliukais (kaip gaminant varškėčius). Juos suverkite ant medinių iešmelių ir ant nelabai karštų žarijų kepkite 3–4 min. Kad tešla nepriliptų prie grotelių, iešmus geriau laikyti rankose.
3. Iškepusius tešlos gabaliukus pramaišiui su pomidorais ir garbanotųjų kopūstų lapų gabaliukais suverkite ant švarių iešmelių ir apibarstykite susmulkintais krapais.
Plačiau skaitykite: „Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita