Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Cukrus 200 g
- Vanilinis cukrus 16 g
- Manai 7 valg. š.
- Varškė 800 g
- Juodasis šokoladas 200 g
- Citrinos 1 vnt. tarkuotų žievelių
- Šviežios uogos (labai tinka braškės) 200 g
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. papuošimui
- Migdolai 1 valg. š. drožlių, papuošimui
- Mėtos 1 valg. š. šviežių lapelių papuošimui
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į puodelį. Puodelį įstatykite į didesnį puodą su karštu vandeniu ir maišant kaitinkite, kol šokoladas suskystės.
2. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakite, kol pasidarys tirštos putos (maždaug 4 min.). Toliau plakant po truputį suberkite manų kruopas, sudėkite gerai sutrintą (patogiausia – permalti mėsmale) varškę.
3. Visą masę padalykite į dvi dalis: į vieną suberkite citrinų žievelę, į kitą supilkite tirpintą šokoladą.
4. Į formą, kurioje bus kepamas pyragas, sukrėskite tamsųjį varškės sluoksnį, ant jo – šviesią varškės masę. Ant viršaus išdėliokite kruopščiai nuplautas uogas ir švelniai įspauskite į tešlą.
5. Pyragą apie 50 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje. Iškepusį ataušinkite ir tik tada išimkite iš formos. Viršų apibarstykite milteliniu cukrumi, migdolų drožlėmis, papuoškite šviežių mėtų lapeliais.
Patarimas. Jei pyragą patieksite ne visą, o supjaustytą gabaliukais, viršaus ypatingai išpuošti nebūtina.