Ingredientai
- Faršas 600 g jautienos
- Jautienos sultinys 800 ml
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Savose sultyse konservuoti pomidorai 400 g
- Konservuotos raudonosios pupelės 250 g
- Konservuoti kukurūzai 80 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.
2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.
3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita