Ingredientai
- Žemės riešutai 200 g
- Džiovinti vaisiai (razinos, spanguolės, vyšnios, mangų cukrintiniai) 200 g
- Sviestas 100 g
- Grietinė 1 valg. š.
- Cukrus 200 g
Kaip gaminti
1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.
2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite grietinę.
3. Suberkite džiovintus vaisius, smulkintus ir maltus riešutus, atsargiai maišydama kaitinkite maždaug minutę.
4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu suformuokite apskritus blynelius, kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Palikite atvėsti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų