Ingredientai
- Sausainiai 400 g trapūs sausainiai – torto pagrindui
- Sviestas 170 g saldžiosios grietinėlės sviestas – torto pagrindui
- Lazdynų riešutai 100 g torto pagrindui
- Maskarponės sūris 500 g įdarui
- Sutirštintas pienas 390 g indelis sutirštinto – įdarui
- Grietinėlė 200 ml plakamoji – įdarui
- Želatina 8 arbat. š. įdarui
- Želė 1 vnt. 1 pakelis vyšnių arba braškių želė – įdarui
- Braškės 100 g arba vyšnios (gali būti šaldytos) – įdarui
- Cinamonas 20 g įdarui
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.
3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.
4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.
5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.
7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.
8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350–400 ml.
9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.
Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu |
Skanaus!
Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita