Ingredientai
- Bazilikai 60 g
- Kedrinės pinijos 3 valg. š.
- Sūris 80 g 2 valg. š. trinto avies sūrio ir 3 valg. š. trinto parmezano
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite.
- Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės konsistencijos.
- Žaliasis pestas vadinamas klasikiniu. Jis puikiai tiks prie įvairių rūšių makaronų, minestronės (itališkos daržovienės), rizoto. Idealiai atskleidžia ir pabrėžia klasikinio itališko patiekalo su mocarela ir pomidorais skonį.
Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą
Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai