Ingredientai
- Mėsainių bandelės: 4 vnt.
- Sūris 8 riekės kvadratinės, fermentinio
- Pomidorai 2 vnt.
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Majonezas 4 valg. š. mėgstamo
- Salotos 1 vnt. "Aisbergo" lapai
- Faršas 400 g jautienos - mėsainiams
- Aitrioji paprika 1 vnt. mėsainiams
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - mėsainiams
- Pipirai 1 žiupsnelis mišinys, stambiai maltas - mėsainiams
- Druska 1 žiupsnelis mėsainiams
- Tabasko padažas 3 ml keli lašai - mėsainiams
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, aitriuoju pipiru, tabasko padažu, pagardinkite pipirais ir druska. Suformuokite 4 paplotėlius, aptepkite juos alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių 200 laipsnių orkaitėje (įjungę ventiliatorių) 10–12 minučių, kol gražiai apskrus.
2. Bandelės pagrindą aptepkite majonezu, uždėkite dvi riekeles sūrio, pomidorų padažo, karštą mėsainį, ant viršaus uždėkite kelis griežinėlius pomidoro, salotų lapų ir vėl pusę bandelės.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita