Ingredientai
- Kiauliena 1,5 kg (šonkaulių)
- Druska 2 valg. š. (stambi)
- Česnakai 1 valg. š. (miltelių)
- Svogūnai 0,5 valg. š. (miltelių)
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Čiobreliai 0,5 arbat. š. (džiovintų)
- Raudonėliai 0,5 arbat. š. (džiovinti)
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Pipirai 0,5 arbat. š. (kvapieji)
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.
- Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus.
- Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tačiau jei laiko turite daugiau, ją palikti marinuotis galite ir visai nakčiai (mėsos marinavimui puikiai tinka ir plastikiniai užsegami arba vakuuminiai maišeliai – į juos įdėkite jau prieskoniais ištrintą mėsą ir sandariai uždarę dėkite į šaldytuvą marinuotis. Tokiu būdu mėsa gali marinuotis mažiausiai pusvalandį, bet ne daugiau kaip dvylika valandų).
- Kuomet mėsa jau bus pasimarinavusi, o grilis įkaitintas iki 150–200 laipsnių, dėkite ją kepti šonkauliukais į apačią.
- Iš abiejų pusių maždaug po 8 minutes apkepintus šonkauliukus ištraukite iš grilio ir įdėkite juos į folijos indą.
- Tuomet specialiu teptuku šonkauliukus padenkite pasiruošta barbekiu glazūra (receptą rasite paspaudę nuorodą), įpilkite šiek tiek vandens (tinka ir vynas, alus, obuolių sultys) ir, uždengę folija bei primažinę grilio temperatūrą, vėl dėkite kepti mažiausiai valandai.
Recepto autorė: Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.