Ingredientai
- Bananai 4 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml
- Miltai 100 g
- Aliejus 1 l
- Medus 3 valg. š. skysto
- Lazdynų riešutai 4 valg. š. kapotų
Kaip gaminti
1. Paruoškite gruzdinimo tešlą: kiaušinio trynį ištrinkite su cukrumi, supilkite grietinėlę, suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys lygi tešla.
2. Kiaušinio baltymą suplakite iki standumo, geriausia elektriniu plakikliu, įmaišykite į tešlą.
3. Bananus nulupkite, padalykite į 3 dalis, pamirkykite tešloje, po kelis gabalėlius gruzdinkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels. Išgriebkite bananų gabalėlius iš aliejaus ir išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.
4. Sudėkite bananus į lėkštę, apšlakstykite skystu medumi, apibarstykite kapotais riešutais. Tiekite su vaniliniais ledais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita