Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Grybai 2 st. nuvalytų smulkintų miško grybų ir pusė stiklinės džiovintų baravykų įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Grietinė 1 valg. š. įdarui
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano, įdarui
- Prieskoninių žolelių mišinys, įdarui 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 50 ml įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Džiovintus baravykus 2–3 val. pamirkykite vandenyje.
2. Sukapokite gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
3. Nusunkite džiovintus baravykus ir susmulkinkite.
4. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite ir apkepkite smulkintus svogūnus, išspauskite česnaką. Sudėkite grybus ir smulkintus džiovintus baravykus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Kepkite, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Nukelkite nuo ugnies.
5. Iš tešlos iškočiokite vieną arba kelis apskritus lakštus, išklokite jais kepimo indelius, subadykite šakute. Kepkite 220 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 10 min.
6. Dubenyje suplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę.
7. Sudėkite grybų įdarą ant pusiau iškepusio papločio, supilkite plaktus kiaušinius, pabarstykite sūriu ir kepkite 15–20 min. vidurinėje orkaitės dalyje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita