Ingredientai
- Jautiena 500 g nugarinė
- Bulvės 4 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Mairūnas 3 g smulkinti džiovinti
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Žirniai 130 g 0,5 skardinės konservuotų žaliųjų žirnelių,
- Petražolės 1 sauja šviežios
- Svogūnų laiškai 30 g
Kaip gaminti
1.Mėsą supjaustykite gabaliukais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels, sudėkite mėsą ir dar pakepkite, įmaišykite pomidorų padažą, pabarstykite malta paprika ir nukelkite nuo ugnies.
2.Į puodą sudėkite apkeptą su svogūnais mėsą, pabarstykite druska, pipirais, džiovintais mairūnais, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol ši suminkštės. Bulves supjaustykite kubeliais, paprikas – juostelėmis ir sudėkite į sriubą.
3.Patroškinę apie 10 minučių sudėkite pjaustytus pomidorus. Įpilkite dar vandens ir virkite, kol daržovės suminkštės (sriuba turi būti tiršta). Suberkite žirnelius ir dar sykį užvirkite.
4.Sriubą tiekite apibarstytą kapotomis petražolėmis ir svogūnų laiškais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita