Ingredientai
- Miltai 400 g tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Aliejus 1 valg. š. tešlai ir 2 valg. š. įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Moliūgai 800 g įdarui
- Sūris 100 g smulkiai tarkuoto parmezano, įdarui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis šviežiai tarkuotų, įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Stambiais gabalais pjaustytą moliūgą sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir maždaug valandą kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje.
2. Į dubenį persijokite miltus, supilkite plaktus kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų. Užminkykite tešlą.
3. Apkeptus moliūgus sutrinkite elektriniu grūstuvu. Moliūgų košę sumaišykite su tarkuotu sūriu, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir tarkuotais muskatais. Jei įdaras atrodo per skystas, įmaišykite maltų džiūvėsėlių.
4. Plonai iškočiokite tešlą, miltuota stikline išspauskite skritulėlius. Į vidų dėkite šaukštą įdaro, užspauskite ir užlenkite kraštus.
5. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite virtinukus, virkite maždaug 10 min. Tiekite su lydyto sviesto padažu arba liesa grietine, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita