Ingredientai
- Faršas 400 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Paprikos 1 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Pupelės 150 g konservuotos
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Grietinė 200 ml
- Sūris 200 g kietas brandintas
- Tortilija 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti mėsą, į keptuvę įberkite 150 g konservuotų pupelių arba kukurūzų, įmaišykite kubeliais pjaustytą pomidorą.
3. Dar šiek tiek pakaitinkite, pasūdykite, pagardinkite meksikietiškais prieskoniais ir citrinų sultimis.
4. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Tortiliją patepkite grietine, uždėkite įdaro, užberkite tarkuoto sūrio, susukite paplotį į ritinėlį.
5. Susukite ritinėlius į foliją, sudėkite į skardą ir pakepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių