Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. 2–3 kg
- Alyvų aliejus 4 valg. š.
- Svogūnėliai su laiškais 300 g
- Imbieras 1 vnt. 2–3 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas
- Kokosų pienas (tinka ir paprasta grietinėlė) 400 ml
- Pupelės 400 g konservuotų raudonųjų
- Špinatai 300 g šviežių lapelių
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai sulčių
- Citrininė melisa (kelios šakelės) 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nupjaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, melisų lapelius, sutarkuotus imbierus ir maišydami kepkite 3 min. Tada sudėkite moliūgų kubelius ir kepkite dar 3 min. Supilkite kokosų pieną, uždenkite keptuvę ir ant nedidelės ugnies troškinkite 10 min. Sudėkite nusunktas pupeles, nedideliais gabaliukais suplėšytus špinatus, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir dar 3 min. patroškinkite.
3. Visą įdarą sukrėskite į moliūgą. Prieš patiekdami kelias minutes palaikykite karštoje orkaitėje, kad karštas būtų ne tik įdaras, bet ir “dubenėlis”.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita