Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. kietai virti
- Lašiša 150 g šaltai rūkytos
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Salierai 50 g šaknies
- Morkos 1 vnt.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštas citrinos sulčių ir žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
- Majonezas 2 valg. š.
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels.
2. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite perpus išilgai, išimkite trynius. Sutrinkite trynius šakute. Smulkiais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Suberkite į atvėsusias troškintas daržoves. Pagardinkite druska, prieskoniais.
3. Jogurtą sumaišykite su majonezu citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Sukrėskite į įdaro masę ir dar kartą viską išmaišykite.
4. Įdarą sudėkite į virto kiaušinio baltymo puseles. Papuoškite žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita