Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės dailios formos
- Pomidorai 250 g indelis savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių
- Pupelės 250 g indelis raudonųjų konservuotų pupelių
- Jautiena 300 g faršo
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt. pusė ankšties
- Vynas 2 valg. š. balto sauso
- Gražgarstės 40 g
- Paprikos 1 vnt. pusė raudonos
- Sviestas 100 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.
2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų.
3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus, nuvarvintas pupeles ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.
4. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir įmaišykite į padažą, tada gautu mišiniu įdarykite bulves, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant kiekvienos bulvės dėkite sviesto drožlių ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.
5. Tiekite su gražgarstės ir saldžiųjų paprikų salotomis, papuoštomis marinuotos aitriosios paprikos ankštimi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita