Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. geltonos saldžiosios
- Ryžiai 150 g
- Vištiena 2 vnt. viščiukų krūtinėlės
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Lydytas sūrelis 150 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kepurėles, išskobkite sėklalizdžius. Daržovių vidų pabarstykite druska, viršų ištepkite aliejumi. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde (šalia sudėkite ir kepurėles) ir 10 minučių pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę.
2. Ryžius 10–12 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir atvėsinkite.
3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite maltų pipirų, druskos, raudonėlių bei aitriosios paprikos mišiniu ir gerai išmaišykite. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir vis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Pabaigoje sukrėskite lydytą sūrelį ir dar kelias minutes pakaitinkite.
4. Į kiekvieną papriką krėskite paukštienos masės, apšlakstykite ją padažu, tada iki viršaus daržovių dubenėlius pripildykite ryžiais. Užvožkite „kepurėlėmis“ ir dar 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
5. Tiekite pagardinusi namine daržovių tyre, puoštas šviežiais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita