Ingredientai
- Miltai 2 st. tešlai
- Aliejus 2 valg. š. tešlai ir 1 valg. š. mėsos marinatui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Pienas 120 ml tešlai
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį tešlai ir įdarui
- Kiauliena 200 g išpjovos, įdarui
- Paprikos 1 vnt. po pusę raudonos ir žalios paprikos, įdarui
- Morkos 2 vnt. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Pomidorų tyrė (tiršta, įdarui) 2 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį įdarui
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano, įdarui
- Majonezas 1 valg. š. mėsos marinatui
- Aitrioji paprika 1 g mėsos marinatui
- Džiovintų žolelių kepsniams mišinys (mėsos marinatui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dėkite ant miltais pabarstytos lentos, padalykite į 10 vienodų papločių. Juos iškočiokite ir apie 30 sekundžių kepkite karštuose riebaluose.
3. Plonomis juostelės supjaustykite kiaulienos išpjovą.
4. Paruoškite majonezo, aitriosios paprikos, pipirų, aliejaus ir žolelių mišinį. Jame pusvalandį pamarinuokite kiaulieną.
5. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintas paprikas, morkas, suverskite marinuotą mėsą, pomidorų tyrę ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
6. Kiek pravėsusio troškinio užkrėskite ant tortiljų, užberkite po saujelę tarkuoto sūrio ir susukite voleliu. Kepkite karštoje orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje apie 5 minutes.
Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių