Ingredientai
- Miltai 2 st.
- Imbieras 2 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Muskatas 1 arbat. š. 1/2 šaukštelio
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 1/2 šaukštelio
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Sviestas 100 g
- Medus 100 g arba sirupo
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 2 valg. š. Baltam glajui; miltelinio
- Citrinos 1 vnt. Baltam glajui; šaukštelis citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.
2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą, padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1–2 val. palaikykite šaldytuve.
3. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 3–4 mm storio lakštą, sausainių formelėmis išspauskite įvairias figūrėles. Skardą užtieskite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainukus. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 10–15 min. Atvėsinkite.
4. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis. Glajus turi būti kuo tirštesnis. Kulinariniu švirkštu išpieškite sausainukus. Leiskite glajui sukietėti.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita