Ingredientai
- Kriaušės 500 g
- Razinos 50 g šviesios
- Mėtos 25 g šviežios
- Sultys 50 ml citrinų
- Baltojo vyno actas 50 ml
- Rudasis cukrus 100 g
- Druska 1 arbat. š.
- Karis 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. tarkuota šaknis
Kaip gaminti
1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį.
2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite.
3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir cukrų. Viską sumaišykite, užvirinkite ir kaitinkite ant mažos ugnies apie pusvalandį. Suberkite prieskonius ir virkite, kol sutirštės – maždaug apie 20–25 minutes.
4. Karštą pagardą supilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Laikykite vėsioje vietoje.
Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų