Ingredientai
- Ekologiški basmati ryžiai 350 g
- Vanduo 4 st.
- Sultys 100 ml citrinos
- Ciberžolė 6 g
- Kmynai 6 g
- Garstyčios 6 g sėklų
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt. keli
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Ryžius 5 kartus nuplaukite vis keisdama vandenį. Užpilkite šaltu vandeniu ir apie 20 min. pamirkykite. Gerai nuvarvinkite sietelyje.
2. Į karštą aliejų suberkite kmynus, garstyčių sėklas, išvalytą ir susmulkintą aitriąją papriką ir kiek paskrudinkite.
3. Suberkite ryžius ir vis pamaišydama 2–3 min. pakepinkite, kol jie taps permatomi.
4. Ryžius užpilkite pasūdytu vandeniu, įmeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlius, įberkite žiupsnelį ciberžolės, vandenį užvirkite, puodą uždenkite ir sumažinusi ugnį nemaišydama virkite iki 20 min. (kol ryžiai sugers visą vandenį). Cinamonų lazdelę išimkite ir apšlakstykite ryžius citrinos sultimis.
5. Tiekite įmaišiusi sviesto.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų