Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Bulvės 6 vnt. šviežios
- Sūris 100 g brandinto
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Alyvų aliejus 1 arbat. š.
- Petražolės 50 g nebūtinai
- Svogūnų laiškai 50 g nebūtinai
Kaip gaminti
1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite.
3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkitę šią kiaušinių masę į keptuvę (kiaušiniai turėtų tolygiai pasiskirstyti po keptuvę ir viską apsemti).
4. Kepkite omletą ant silpnos ugnies. Kai bus beveik iškepęs, užtarkuokite sūrio, apibarstykite smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais. Patroškinkite, kol sūris išsilydys.
5. Karštas omletas skaniausias su šviežiomis daržovėmis, ypač pomidorais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų