Ingredientai
- Duona 1 vnt. kepaliukas itališkos duonos "Ciabatta"
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 4 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. stambiai maltų
- Bazilikai 1 arbat. š. šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku.
3. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus bazilikus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, atsargiai išmaišykite.
4. Gautą mišinį sudėkite ant duonos riekelių, papuoškite bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų