„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Įvairių sūrių ir lašišų kremas

Įvairių sūrių ir lašišų kremas
Įvairių sūrių ir lašišų kremas / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Lašiša 150 g Lašišų kremui; filė
  • Kreminė varškė 100 g Lašišų kremui
  • Grietinėlė 200 ml Lašišų kremui; po 100 ml riebios ir neriebios grietinėlės
  • Želatina 1 arbat. š. Lašišų kremui
  • Rikotos sūris 100 g Sūrių kremui
  • Sūris 250 g Sūrių kremui; po 100 g bri arba kamambero ir mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelė mėgstamo kieto tarkuoto šveicariško sūrio
  • Grietinė 2 valg. š. Sūrių kremui
  • Pistacijos 40 g Sūrių kremui
  • Actas 1 valg. š. Lašišų kremui; ryžių
  • Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. Lašišų kremui ir sūrių kremui; kapotų svogūnų laiškų, krapų, petražolių

Kaip gaminti

1. Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite.

2. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišos masę. Sukrėskite varškę, viską pagardinkite pipirais, keliais lašais ryžių acto, kapotais žalumynais. Jei reikia, pasūdykite.

3. Lašišų masę išplakite elektriniu plakikliu, tada palengva maišant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Lašišų putėsius paskleiskite plokščiame inde – tokiame greičiau sustings.

4. Atskirame indelyje sumaišykite grietinę, rikotą, bri, šveicarišką ir mėlynųjų pelėsių sūrį, kol gausite vienalytę masę. Įmaišykite kapotas pistacijas, žalumynus ir tolygiai paskirstykite masę ant lašišos kremo.

5. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 val. arba dar geriau – per naktį.

6. Tiekite su baltos duonos skrebučiu arba trapučiais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.