Ingredientai
- Lašiša 150 g Lašišų kremui; filė
- Kreminė varškė 100 g Lašišų kremui
- Grietinėlė 200 ml Lašišų kremui; po 100 ml riebios ir neriebios grietinėlės
- Želatina 1 arbat. š. Lašišų kremui
- Rikotos sūris 100 g Sūrių kremui
- Sūris 250 g Sūrių kremui; po 100 g bri arba kamambero ir mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelė mėgstamo kieto tarkuoto šveicariško sūrio
- Grietinė 2 valg. š. Sūrių kremui
- Pistacijos 40 g Sūrių kremui
- Actas 1 valg. š. Lašišų kremui; ryžių
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. Lašišų kremui ir sūrių kremui; kapotų svogūnų laiškų, krapų, petražolių
Kaip gaminti
1. Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite.
2. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišos masę. Sukrėskite varškę, viską pagardinkite pipirais, keliais lašais ryžių acto, kapotais žalumynais. Jei reikia, pasūdykite.
3. Lašišų masę išplakite elektriniu plakikliu, tada palengva maišant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Lašišų putėsius paskleiskite plokščiame inde – tokiame greičiau sustings.
4. Atskirame indelyje sumaišykite grietinę, rikotą, bri, šveicarišką ir mėlynųjų pelėsių sūrį, kol gausite vienalytę masę. Įmaišykite kapotas pistacijas, žalumynus ir tolygiai paskirstykite masę ant lašišos kremo.
5. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 val. arba dar geriau – per naktį.
6. Tiekite su baltos duonos skrebučiu arba trapučiais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita