Ingredientai
- Jautiena 800 g 8 minkštos jautienos gabaliukų po 100 gr.
- Pomidorai 1 kg
- Kaparėliai 200 g nedidelis indelis marinuotų
- Rozmarinai 2 arbat. š. kelios šviežios šakelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Mėsą aptepkite aliejumi, dėktei į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdykite ir gardinkite pipirais jau iškeptus kepsnius.
2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su kaparėliais kelias minutes patroškinkite. Šį padažą supilkite ant kepsnių ir viską apibarstykite rozmarinais.
3. Kepsnelius patiekite su „Žaliąja bulvių koše“ ir šviežių daržovių salotomis.