Ingredientai
- Jautiena 400 g maltos
- Svogūnai 4 vnt.
- Paprikos 1 vnt. nedidelė raudona
- Česnakai 1 skiltelės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 4 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek pravėsusią svogūnų, česnakų bei paprikų masę. Įmuškite kiaušinį, supilkite Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite pailgus maltinius, į kiekvieną įsmeikite po vandenyje išmirkytą ilgą konditerinį iešmelį. Aptepkite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje.
3. Paruoškite karamelinius svogūnus. Supjaustykite šias daržoves stambesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol jis ištirps. Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį ir maišydama kepkite 12–15 minučių.
4. Maltinius tiekite su virtais makaronais, pagardintus karameliniais svogūnais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita