Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g švelniai kartaus glajaus
- Avižiniai javainiai 80 g su kakava "Javinės" "Smaližiams"
- Želatina 20 g
- Sūris 200 g tepamas grietinėlės
- Klevų sirupas 150 ml arba 150 g cukraus
- Sultys 3 valg. š. citrinų
- Grietinėlė 400 ml plakama
- Uogos: (mėlynės, avietės, gervuogės, serbentai) 600 g
Kaip gaminti
1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais.
2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padėkite į šaldytuvą sustingti.
3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grietinėlės sūrį išmaišykite su klevų sirupu ir citrinų sultimis. Grietinėlę plakite, kol susidarys putos, sumaišykite su sūrio mase. Želatiną pakaitinkite, kad išsileistų, šiek tiek atvėsinkite ir nuolat maišant plona srovele supilkite į sūrio masę. Ją sudėkite ant sustingusių šokoladinių javainių ir mažiausiai 2 valandas (geriausia – per naktį) laikyti šaldytuve.
4 Uogas nuplaukite (jei šaldytos – atitirpinkite), apdžiovinkite ant virtuvinio rankšluosčio ir sudėkite ant torto. Papuoškite mėtų lapeliais.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“