Ingredientai
- Avietės 500 g
- Serbentai 200 g raudonųjų
- Grietinėlė 350 ml neriebios
- Jogurtas 300 ml natūralaus
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Sausainiai 150 g migdolinių sausainių, labai tinka itališki „Amaretti“
Kaip gaminti
1. Šviežias uogas suberkite į indelį ir apie valandą palaikykite šaldiklyje. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite gerai išplaktą grietinėlę, sušalusias uogas ir trupintus sausainius.
2. Masę sukrėskite į šalčiui atsparią dėžutę ir laikykite šaldiklyje apie 3–4 valandas. Kai ledai visiškai sušals, dėžutę uždenkite.
3. Taip paruošti ledai šaldiklyje gali stovėti iki kelių mėnesių. Jeigu ketinate valgyti iš karto, galite ledus išskirstyti mažomis porcijomis į šalčiui atsparias formeles ar indelius ir užšalusius patiekti svečiams.
Gamindama šį patiekalą galite naudoti ir šviežias, ir šaldytas uogas.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita