Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kakava 3 valg. š.
- Vanduo 1 st.
- Cukrus 1 st.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Soda 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. šviežiai spaustų sulčių
Kaip gaminti
1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus.
2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą.
3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaišykite.
4. Ant kepimo skardos sudėkite popierines formeles ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Supilstykite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-20 min. Prieš baigiant kepti, papuoškite keksiukus mėgiamais pabarstukais.
Skanaus!