Ingredientai
- Duona 1 vnt. 4 sumuštinių bandelės arba sumuštinių duona
- Vištiena 4 vnt. šlaunelės be kaulų ir odos
- Mangas 1 vnt.
- Svogūnėliai su laiškais 2 vnt.
- Grūdėtosios garstyčios 4 valg. š.
- Medus 4 arbat. š. skystas
- Salotos 8 vnt. lapai
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Malti baltieji pipirai (pagal skonį) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Šlaunelių mėsą paskleiskite ugniai atspariame inde ir gerokai paspauskite. Paviršių aptepkite garstyčių ir medaus mišiniu (porą šaukštų palikite sumuštiniams papuošti). 180°C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min. (įpjovus iš mėsos turi tekėti skaidrus skystis, be kraujo priemaišų).
2. Mangą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnėlius smulkiai supjaustykite.
3. Bandeles perpjaukite išilgai pusiau ir truputį paskrudinkite. Viršutines bandelių puses aptepkite likusiomis garstyčiomis. Ant apatinių puselių uždėkite po salotos lapą, kelis mangų griežinėlius, užberkite svogūnėlių. Uždėkite po karštą šlaunelę, užvožkite viršutinę bandelės pusę ir iš karto patiekite.
Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita