Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. raudonos saldžiosios
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje 5 vnt.
- Alyvuogės 1 st. juodųjų be kauliukų
- Fetos sūris 200 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną.
2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite šiaudeliais.
3. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, išspauskite česnaką. Sudėkite paprikas, trumpai pakepinkite. Įmaišykite saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges, pagal skonį pasūdykite.
5. Sudėkite daržoves į karščiui atsparų kepimo indą, ant viršaus uždėkite kubeliais pjaustyto sūrio, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir pašaukite trumpam į karštą orkaitę. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita