Ingredientai
- Miltai 500 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 150 g
- Pienas 200 ml
- Sviestas 100 g
- Kokosų drožlės 1 st.
- Mėlynės 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų.
2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska.
3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su miltais, atsargiai įmaišykite mėlynes.
4. Sukrėskite tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.
Kulinaro patarimas: vietoj mėlynių į keksiukų tešlą galite įmaišyti raudonųjų ar juodųjų serbentų, aviečių arba gervuogių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita