Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 300 g
- Sviestas 120 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Jogurtas 120 g
- Cukrus 150 g
- Grietinė 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų žievelių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Mėlynės 100 g kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis)
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.
3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.
4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.
5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.
6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.
7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita