Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 1 st.
- Kiaušiniai 5 vnt. 1 trynys
- Sultys 70 ml apelsinų šviežiai spaustų
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Spanguolės 1 st. džiovintos
- Romas 60 ml
- Miltai 1 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Migdolai 20 g saujelė drožlių
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė.
2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite romu ir apie pusvalandį brinkinkite. Tada spanguoles gerai nusausinkite.
3. Į sviesto ir cukraus plakinį po vieną įmuškite kiaušinius ir trynį, supilkite apelsinų sultis ir žieveles. Viską vėl išplakite.
4.Galiausiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sausoje keptuvėje paskrudintas migdolų drožles. Gautą masę lengvai išplakite ir šaukštu įmaišykite mirkytas spanguoles.
5.Į silikonines kepimo formeles dėkite dekoratyvius popierinius krepšelius, į juos išpilstykite tešlą. Keksiukus kepkite apie 50 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita