Ingredientai
- Sausainiai 250 g
- Sviestas 125 g tirpinto
- Rikotos sūris 500 g
- Cukrus 150 g
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos žievelių ir sulčių
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinėlė 125 ml
- Razinos 100 g
- Juodasis šokoladas 50 g
- Migdolai 2 valg. š. drožlių
Kaip gaminti
1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti.
2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir paspauskite delnu. Pastatykite skardą į šaldytuvą.
3. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių trynius su cukrumi, įmaišykite rikotą, vanilės ekstraktą, smulkiai tarkuotas citrinos žieveles, citrinų sultis ir grietinėlę.
4. Atskirai iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Sukrėskite tešlą į skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Kai pyragas atvės, uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 8 val. Prieš tiekdama apšlakstykite pyragą tirpintu šokoladu, apibarstykite migdolų drožlėmis.