Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Česnakai 3 skiltelės
- Jogurtas 1 st. indelis natūralaus, padažui
- Mėtos 10 g ryšulėlis šviežių, padažui
- Citrinos 1 vnt. šviežių sulčių, padažui
Kaip gaminti
1. Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite 20 minučių pastovėti.
2. Nupylusi išsiskyrusias sultis, daržoves nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite smulkintais česnakais, maltais pipirais, druska ir išdėliokite ant grotelių.
3. Kepkite virš karštų žarijų po penkias minutes iš abiejų pusių.
4. Paruoškite padažą: jogurtą sumaišykite su smulkintais šviežių mėtų lapeliais, pagal skonį įspauskite citrinų sulčių (jei reikia, pasūdykite).
5. Keptus baklažanus valgykite pamirkiusi į padažą.
Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita