Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt. didelės
- Sutirštintas pienas 4 valg. š.
- Maskarponės sūris 200 g
- Grietinėlė 200 ml plakimui
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Bruknių uogienė 4 arbat. š.
- Migdolai 80 g skrudintų
- Mėtos 1 arbat. š. keli lapeliai
Kaip gaminti
1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir dar šiek tiek minkštimo. Paruoštas kriaušių puseles iškart apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų.
2. Maskarponę sutrinkite šakute, supilkite sutirštintą pieną, išsukite iki vienalytės masės ir įdarykite kriaušių puseles.
3. Įdarytas kriaušes sudėkite į karščiui atsparaus stiklo indą, įpilkite šlakelį vandens ir 15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
4. Grietinėlę išplakite su miltiniu cukrumi ir likusiomis citrinų sultimis.
5. Karštas kriaušes papuoškite plaktos grietinėlės kauburėliais, bruknių uogiene, migdolais ir mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita