Ingredientai
- Morkos 1 kg didesnių
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Riešutai 2 valg. š. skrudintų riešutų
- Česnakai 3 skiltelės
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Laurų lapai 2 vnt. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais.
3. Apelsiną nušveiskite šepetėliu, nuplaukite, nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi.
4. Nuplautą aitriąją papriką išvalykite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, susmulkinkite.
5. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumaišykite su riešutais.
6. Morkų gabalėlius berkite į keraminę kepimo formą, ant viršaus pilkite aliejaus ir apelsinų sulčių mišinį, berkite kapotas paprikas, imbierus, česnakus ir riešutus.
7. Viduryje „užkaskite“ cinamonų lazdeles, laurų lapelius, morkas apibarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir ruduoju cukrumi.
8. Uždenkite aliuminio folija ir 40 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita